Pesti Egyházmegye
 
1%

1%

 
Menü
Pesti Egyházmegye
Egyházzene
Archívum
Cinkotai Kórustalálkozó - 2006
 

Cinkotai Kórustalálkozó - 2006

**Énekeljetek az ÚRnak új éneket, mert csodákat tett!* (Zst 98,1)*

2006. május 20-án Cinkotán tartották találkozójukat a pesti gyülekezetek énekkarai. Az alkalom elején felcsendülő fanfár és gyülekezeti ének után a házigazda gyülekezet lelkésze, Blatniczky János köszöntötte az egybegyűlteket Jel 15,3-at helyezve a kórustagok szívére: közös próbára gyűltünk össze, melyen a mennyei hangversenyre készülünk, ahol majd együtt énekelhetünk Isten nagy és csodálatos tetteiről.

Ezután a kórusok mutatkoztak be rövid műsorral: Cinkota, Zugló, Rákoskeresztúr, Pestszentlőrinc és Rákospalota képviseltette magát, régi és kortárs zeneszerzők jól-, vagy kevésbé ismert kórusműveit megszólaltatva. A több kis kórus végül egy nagy karrá alakult, és dr. Kamp Salamon vezetésével közösen tanulta meg, és énekelte el J. S. Bach Wachet auf... feldolgozását.

A záró áhítatban dr. Korányi András Zst 98,1 alapján Cantate és Rogate vasárnapja között az éneklés és imádság összetartozásáról szólt: "Kétszer imádkozik, aki énekel." Talán egyre kevesebben hallgatják énekünket, talán más szólamok hangosabban harsognak körülöttünk míg mi magunk kifogyunk az énekből. Szükséges ezért, hogy minden nemzedék átélje a megváltás csodáját és megtalálja a saját énekét és imádságát, amely a szívből tör fel. Ha Jézus megjelenik életünkben, akkor már nem kell keresnünk a hangokat, hanem magától szólal meg az ének. Elevenítsen meg minket Isten belül, s azután hadd menjen ennek híre szívünk énekében! - szólt az Ige.

A templomi alkalom lezárása után a gyülekezeti teremben szeretetvendégség és a kötetlen beszélgetés lehetősége várta az egybegyűlteket.

gygd

Társoldalak
A 17. Budapesti Bach-hét a budapesti Deák téri templomban
 
Képek

Dr. Kamp Salamon országos egyházzenei igazgató
A kórusok együtt énekelnek
Cinkota kórusa
Pestszentlőrinc kórusa
Rákoskeresztúr kórusa
Rákospalota kórusa
Zugló kórusa
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster