Pesti Egyházmegye
 
1%

1%

 
Menü
Pesti Egyházmegye
Egyházzene
2006. 09. 17. Norea Koncert Pestszentlőrincen
 

2006. 09. 17. Norea Koncert Pestszentlőrincen

**Norvég koncert Pestszentlőrincen**

Ötvenedik születésnapját ünnepli idén a *Norvég Rádiómisszió* (Norea). A jubileumi év egyik eseménye az a kirándulás, amelynek során egy harmincfős csoport látogatta meg a Norea legrégibb (magyar) és legújabb (albán) missziós partnerét.

A találkozó fénypontja az ünnepi koncert volt, amelynek a pestszentlőrinci evangélikus templom adott otthont 2006. szeptember 17-én. A norvég-magyar együttműködést jelképezte az, hogy a két nép képviselői együtt szolgáltak – zenével, beszámolóval, igei útravalóval.

*Szeverényi János* országos missziói lelkész és *Győri Gábor* esperes házigazdaként köszöntötte a templomot megtöltő gyülekezetet. *Asbjörn Kvalbein* a Norea munkatársaként röviden ismertette a Norvég Rádiómisszió történetét és jelenlegi munkáját. Igét hirdetett *Gáncs Péter* püspök, az Evangélikus Rádiómisszió egykori vezetője. A nemzetközi közösségre való tekintettel minden beszéd két nyelven hangzott el – *Zúgó Liliana* tolmácsolásában.

A zenei szolgálat keretét a gyülekezet adta meg két norvég – az Evangélikus Énekeskönyvben is szereplő – ének eléneklésével. Fekete Gy. Viktor , *Keveházi D. Sámuel* és *Kovács Viktor* teológushallgatók közismert ifjúsági énekekkel, a helyi Új Teremtés együttes tagjai pedig saját énekeikkel szolgáltak.

A koncert díszvendége Hildegunn és Ingelin Reigstad volt. Az ikrek a zenei szolgálatra az alkalmat megelőzően imádsággal készültek, ami ugyan nem jutott a jelenlévő gyülekezet tudomására, de a zene, a dalszövegek és az előadásmód hitelesen jelenítette meg a lányok személyes hitvallását és bizonyságtételét. A kimagasló zenészi teljesítmény célja pedig elsősorban nem az emberi elismerés, hanem Isten dicsőségének hirdetése volt.

Hulej Enikő

Társoldalak
2007.02.27 Poézis koncenrt
2007.02.17. Kórustalálkozó a Pesti Egyházmegyében
Archívum
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster